Nero d'Avola
 

 

Giro d'Italia Gastronomia Mediterranea La Cucina del Sole Gambero Rosso La Cucina Italiana ItaliŽ Magazine Radio Cucina Koken Newsletter
Home Italiano Nederlands Contact

mailbox_600

Wanneer ik grote events organiseer, stuur ik een newsletter.

Via deze link vind je de laatste, en als je wilt kun je je emailadres achterlaten zodat je het newletter rechtstreeks ontvangt. 

 

 

Agricola Gian Piero Marrone

Topwijnhuis uit Piemonte weer in Nederland

 

 

Cari amici, 


Sinds begin oktober zijn de wijnen van Agricola Gian Piero Marrone uit La Morra, in Piemonte, weer te verkrijgen op de Nederlandse markt, ditmaal ook voor particulieren.
Vorig jaar heeft Gian Piero de leiding van het bedrijf overgedragen aan zijn tre fie, drie dochters Denise, Serena en Valentina Marrone. Zoals de vader van Gian Piero, Carlo, dat ruim dertig jaar geleden met hem deed, en zijn grootvader Pietro ervoor. De traditie leeft voort.
 
De familie Marrone heeft diverse wijngaarden in de streek Langhe, rondom Alba, La Morra, Barolo. Daar  verbouwt ze traditionele wijndruiven typisch uit het gebied, zoals nebbiolo, barbera, dolcetto, arneis, moscato en nog veel meer. Met de nebbiolo druiven maken ze de meest beroemde wijn uit Piemonte: Barolo, waarmee ze veel prijzen hebben gewonnen.
 
De wijnen van Marrone zijn niet alleen in het betere horeca circuit te vinden, maar ook particulieren kunnen een fles van hun wijn aanschaffen om er thuis van te genieten.
Importeur Carlo Zuccherini van TopEnoteca werkt samen met Terre Lente van Luigi Pucciano om de verkoop aan particulieren te verzorgen.
 
En dat wordt gevierd!
Vrijdag 27 oktober vanaf 17 uur wordt een proeverij gehouden van alle zes wijnen die voorlopig naar Nederland worden gehaald: Memundis (Chardonnay), Gavi, Passione (Nebbiolo en Barbera), Barbaresco en natuurlijk de Barolo!
Carlo Zuccherini en Marco Bertone, commercieel directeur van Agricola Gian Piero Marrone, zullen de wijnen presenteren en laten proeven, samen met bijpassende hapjes van Terre Lente. En bij de Barolo is het hapje een brasato al Barolo, een traditioneel streekgerecht van rundvlees dat zachtjes gestoofd wordt in Barolo wijn, dat ikzelf ga bereiden.

Wanneer: Vrijdag 27 oktober vanaf 17 uur
Kosten proeverij: € 15
Meld je aan bij info@terrelente.com vóór 24 oktober
Locatie: Terre Lente, Westerstraat 55, Amsterdam
Op de avond van de proeverij is het mogelijk om de wijnen aan te schaffen met 10% korting.