Nero d'Avola
 

 

Giro d'Italia Gastronomia Mediterranea La Cucina del Sole Gambero Rosso La Cucina Italiana ItaliŽ Magazine Radio Cucina Koken Newsletter
Home Italiano Nederlands Contact

La Cucina del Sole

Marina bij La Cucina del Sole

Een ontmoeting in 2002 met Nicoletta Tavella heeft mij geïntroduceerd in de wondere wereld van de kookscholen.

Samen zijn wij La Cucina del Sole gestart, de enige echte Italiaanse kookschool in Amsterdam.

Samen hebben wij heel hard gewerkt om van deze initiatief een succes te maken, maar natuurlijk hebben we ook heel veel lol gehad.

 

Vrij snel werden we gespot door AllerHande, het huisblad van de supermarktketen Albert Heijn. We werden geïnterviewd en gefotografeerd en belandden we in de handen van 4 miljoenen Nederlanders. En toen werden we beroemd.

 

Het opzet van onze kookschool was totaal anders dan wat in Italië gebruikelijk is. Daar staat een chef achter de pannen en laat aan de cursisten zien hoe hij een gerecht voorbereid. Af en toe mogen de cursisten wat groenten snijden. Dat had ik o.a. meegemaakt bij de cursussen die ik in Milaan had gevolgd bij de kookschool van mijn favoriete Italiaanse kookblad La Cucina Italiana.

 

Bij La Cucina del Sole gingen (en gaan nog steeds, want Nicoletta is altijd heel actief!) de cursisten zelf aan de slag.

De docente is alleen een soort regisseur of projectleider die ze op weg helpt naar het eindresultaat: aan tafel genieten van de lekkere gerechten die ze zelf hebben klaargemaakt.

En dat is een winnende formule, want je leert het alleen door het zelf te doen!