Nero d'Avola
 

 

Giro d'Italia Gastronomia Mediterranea La Cucina del Sole Gambero Rosso La Cucina Italiana ItaliŽ Magazine Radio Cucina Koken Newsletter
Home Italiano Nederlands Contact

La Cucina Italiana

Begin 2003 heb ik de eerste Nederlandse uitgever van het Italiaanse kookblad La Cucina Italiana ontmoet.

Hij was gevraagd door een Nederlandse televisie omroep om mee te doen aan een kookshow en hij had iemand nodig die verse pasta kon maken en ook uitleggen het hoe en waarom. 

Ik moet zeggen dat het een fantastische ervaring is geweest en dat ik me helemaal op mijn gemak voelde terwijl de camera draaide, de presentatrice vragen stelde en ik ondertussen een paar eieren met bloem tot pastadeeg kneed.

 

Met deze uitgever ben ik een samenwerking aangegaan. In het begin controleerde ik de vertaling van de recepten in het Nederlands, later kwam er steeds meer bij kijken.

Halverwege 2004 vroeg hij me of ik chef redactie van het blad wilde worden. Dat wilde ik wel, maar ik wilde me ook goed voorbereiden op mijn nieuwe avontuur. 

 

Daarom ben ik naar Rome vertrokken voor 6 maanden om bij mediaconcern Gambero Rosso een master in enogastromische communicatie en journalistiek te halen.

 

Bij de Gambero vroegen ze me om bij hun te blijven werken, maar mijn hart had ik aan de Amsterdamse grachten verpand.

Ik kwam in april 2005 terug naar Amsterdam om mijn taken als chef redactie bij La Cucina Italiana te vervullen.

Marina tijdens de beurs Kokkerello 2005 in Gent

 

In de daarop volgende 2 jaren heb ik met veel plezier het blad gemaakt en vele artikelen geschreven.

Enkele onderwerpen en persoonlijkheden waarover ik heb geschreven:

  • Limoncello
  • Carlo Petrini
  • Alberto Alessi
  • Andrea Illy
  • Giorgio Locatelli
  • Piemonte
  • Varese
  • Roma
 De eerste covers van de Nederlandse editie van La Cucina Italiana