Nero d'Avola
 

 

Giro d'Italia Gastronomia Mediterranea La Cucina del Sole Gambero Rosso La Cucina Italiana ItaliŽ Magazine Radio Cucina Koken Newsletter
Home Italiano Nederlands Contact

Gambero Rosso

Gele en rode pepertjes op de markt van Campo de' Fiori in Rome

Begin 2003 heb ik de eerste Nederlandse uitgever van het Italiaanse kookblad La Cucina Italiana ontmoet en we zijn een samenwerking aangegaan.

Halverwege 2004 ging het bedrijf waarbij ik een reguliere fulltime baan als office manager had, dicht.

 

Tegelijk vroeg de uitgever mij of ik chef redactie van het blad wilde worden en zodoende in dienst van de uitgeverij komen.

Dat vond ik wel leuk, maar ik wilde me wel goed voorbereiden op mijn nieuwe avontuur en ben naar Rome vertrokken voor 6 maanden.

 

Bij mediaconcern Gambero Rosso heb ik een opleiding gevolgd tot een master in enogastromische communicatie en journalistiek, iets wat me op het lijf was geschreven.

 

Gambero Rosso is de uitgever van een gastronomisch tijdschrift, van dé restaurants- en wijngidsen van Italië, alsook de verzorger van de programmering van een foodchannel op Sky TV. Daarnaast verzorgen ze talloze kookcursussen voor amateurs en professionals.

 

Het werd een pittige, fulltime opleiding van ruim 40 uur per week en dat 6 maanden lang, waar ik veel kennis heb opgedaan en veel

Italiaanse kook- en wijncelebrities ben tegengekomen.